Groep 8

Beste Groep8-leerling


Dit jaar gaat het gebeuren…. Je gaat een belangrijke keuze maken; de zoektocht naar een nieuwe school is begonnen…

Dat is wel even schrikken. Maar maak je vooral geen zorgen! Gelukkig hoef je die keuze voor voortgezet onderwijs niet alleen te maken. Je ouders zullen je hierbij helpen. Het Zwin College is zo’n school voor voorgezet onderwijs. We doen verschillende dingen om jou en je ouders de school te leren kennen:

- Onze brugklascoördinator, De heer M. van den Bunder gaat naar alle scholen en geeft een informatie-avond aan de ouders van leerlingen uit groep 8.

- Op donderdag 25 januari 2018 houden we een Open Dag. Op deze dag ben je van harte welkom met je klas (en met je juf/meester van groep 8) om kennismakingslessen te volgen. Zo krijg je al een beetje een idee van hoe het Zwin College eruit ziet.

- Op donderdag 25 januari 2018 houden we een Open Avond. Op deze avond ben je nog eens welkom samen met je ouders om de school te komen bekijken.

Uitnodigingen hiervoor krijg je via je basisschool. Als je niet op een basisschool in de buurt zit, kunnen je ouders contact opnemen met onze brugklascoördinator, de heer M. van den Bunder (mvdbunder@zwincollege.nl).

En om je nog verder gerust te stellen, dit is wat onze leerlingen zeggen van onze school…

“Er zijn altijd wel mensen met wie je het goed kunt vinden”
“Je komt veel mensen tegen die je al kent”
“We hebben een leuke mentor die vaak met ons praat over hoe het gaat”
“Alle brugklassen zijn dezelfde tijd uit, zodat we samen naar huis kunnen fietsen”
“De stranddag in de activiteitenweek was erg leuk”
“We krijgen elk uur les van een andere docent”
“In de pauze zien we elkaar altijd”
“We doen heel veel verschillende sporten”

Op het Zwin College kun je alle opleidingen volgen die er zijn binnen het middelbare onderwijs, namelijk:
• VMBO Basisberoepsgerichte leerweg
• VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg
• VMBO Theoretische leerweg
• HAVO
• ATHENEUM
• GYMNASIUM

De heer M. van den Bunder (onze brugklascoördinator) geeft (samen met iemand van onze directie) informatie-avonden op de verschillende basisscholen. Ouders kunnen langskomen op één van de volgende avonden:
Dinsdag 14 november Sluis (De keure)
Donderdag 16 november Oostburg (Brede school) voor leerlingen uit Oostburg
Maaandag 20 november Biervliet (Basisschool ’t Geuzennest) voor leerlingen uit Biervliet Donderdag 23 november Zuidzande voor leerlingen uit Cadzand, Groede, Nieuwvliet, Zuidzande
Maandag 27 november Schoondijke voor leerlingen uit Schoondijke
Donderdag 7 december Aardenburg (Op Dreef) voor leerlingen uit Aardenburg
Maandag 11 december Breskens (OBS Breskens) voor leerlingen uit Breskens
Dinsdag 19 december IJzendijke (Schuttershoek) voor leerlingen uit IJzendijke

Nogmaals…zit je niet op een van de basisscholen in West Zeeuws Vlaanderen en wil je ook naar de open dag komen, neem dan contact op met de Coördinator PO-VO, Dhr. M. van den Bunder (mvdbunder@zwincollege.nl): je bent van harte welkom!

Vóór 1 maart 2018 krijg je van de basisschool het schooladvies voor de opleiding die het beste bij jou past. Daarna kun je je dus aanmelden voor het Zwin College. De aanmelding moet vóór 1 april binnen zijn.
Op basis van het schooladvies word je geplaatst. De klassen worden gemaakt afhankelijk van deze adviezen en het aantal aanmeldingen voor een bepaalde opleiding. Zo zijn combinatieklassen mogelijk zoals VMBO BK of HAVO/VWO, maar er zijn ook andere opties mogelijk.

Vóór definitieve plaatsing wordt dit met ouders besproken. Voor de zomervakantie krijg je al te horen in welke klas je terecht komt. Voor die vakantie houden we ook al een kennismakingsmiddag. Deze vindt plaats op maandagmiddag 25 juni. Op deze middag maak je kennis met je nieuwe klas, je mentor en de school. Dit doen we zodat de stap na de zomervakantie niet zo groot meer is.

terug naar index